Obiectivul general al proiectului:

- Cresterea nivelului de cooperare sociala si economica transfrontaliera intre judetul Vaslui si raioanele Hancesti si Leova

    Acest obiectiv contribuie la atingerea obiectivului global al Programului deoarece, prin cooperare transfrontaliera se urmareste dezvoltarea durabila a unui sector economic insuficient dezvoltat in zona - mestesugurile si artele traditionale, specific zonelor rurale din Romania si Republica Moldova. De asemenea, proiectul, prin manifestarile ce vor fi organizate, va avea si rolul de intarire a legaturilor intre mesterii populari ce-si desfasoara activitatea de o parte si de alta a Prutului.

Obiectivele specifice al proiectului:

- Revitalizarea artelor si mestesugurilor traditionale locale din zona transfrontaliera Vaslui-Hancesti-Leova prin promovarea si dezvoltarea activitatii mesterilor populari si incadrarea acestora in circuitul economiei de piata.

     Mestesugurile traditionale reprezinta in zilele noastre o atractie si un interes in acelasi timp, care nu puteau fi banuite in perioadele in care modernizarea si industrializarea erau visurile si obsesiile societatilor europene.

   Proiectul initiat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui in colaborare cu Consiliul judetean Vaslui si Consiliile raionale Hancesti si Leova din Republica Moldova isi propune prioritar revitalizarea unui sector economic traditional prin cunoasterea reciproca a valorilor artei populare din cele doua zone, coroborand traditiile din acest domeniu cu stadiul actual de cultivare a acesteia de catre mesterii populari. Realizarea dezideratelor de mai sus este posibila prin armonizarea investigatiilor de ordin istoric cu preocuparile contemporane, toate conducand la eficientizarea activitatii mesterilor populari si la o mai buna incadrare a lor in circuitul economiei, in coordonatele sale moderne.